Felhasználói értékelés: / 5
GyengeLegjobb 

A megtakarítási időszak végén dönthet úgy, hogy a lakáscélok megvalósításához forint alapú, fix évi 4,5%-os, illetve 6%-os kamatú OTP Lakástakarék kölcsönre is igényt tart.

Lakáskölcsönt csak kiutalt szerződésre nyújt a lakástakarékpénztár.

A lakáselőtakarékoskodó (kedvezményezett) - a kiutalás elfogadása esetén - a lakáskölcsön kérelmének a kiutalási időponttól számított 12 hónapon belüli későbbi benyújtását is választhatja.

A lakáskölcsön részletekben nem igényelhető. A maximálisan igényelhető lakáskölcsönt nem kérő, vagy a lakáskölcsönről lemondó lakáselőtakarékoskodó (kedvezményezett) az igénybe nem vett, vagy a lemondott lakáskölcsönre a kölcsönszerződés megkötése, illetve a lemondás után már nem tarthat igényt.

Ha kiutalást elfogadó lakáselőtakarékoskodó felvette a megtakarítást, de a kiutalási időponttól számított 12 hónapon belül a hitelkérelmet és a hitelkérelem elbírálásához szükséges iratokat nem nyújtja be, és ezeket további 3 hónapon belül sem pótolja, az OTP Lakástakarék a lakáselőtakarékossági szerződést megszűntnek tekinti. Ebben az esetben a lakáselőtakarékoskodó (kedvezményezett) a továbbiakban lakáskölcsönre nem tarthat igényt.

Amennyiben a kiutalás időpontjában a kedvezményezett kiskorú, a fenti határidők a kedvezményezett nagykorúságának időpontjától kezdődnek.

Figyelem !
Lakásszövetkezet, társasház részére nyújtott kölcsön esetén ha a kölcsön összege eléri vagy meghaladja a 4 millió forintot, valamint ha az egy lakásra jutó összeg több mint 100 ezer forint, jelzálogot kell bejegyezni a tulajdonosok lakásaira, a kölcsön összegéből a közös tulajdonból rájuk eső hányad mértékéig.

Kérdése van? Itt azonnal felteheti ! A következő oldalon adja meg nevét, telefonszámát és munkatársaink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.