Befektetési érmék közül emeljük ki az arany, illetve ezüst érméket bár érdemes az újabban divatba jött platina érméket is figyelembe venni.

Az arany nagy előnye: a befektetési érmék (azok, amelyek értéke legfeljebb 80%-kal haladja meg az arany napi árát) Magyarországon is ÁFA-mentesek. A nemesfémek közül befektetési céllal az aranyat keresik legtöbben, egy aranyérme napi áron mindig jól eladható.

Az USA-ban és a takarékos németeknél talán soha sem látott mértéket öltött a nemesfém-befektetés. Internetes fórumokon szakértők és kisbefektetők riogatják egymást a közeledő gazdasági világvégével, és vesznek is mindent, ami nemesfém, de újabban megjelent a réz, a bronz és a nikkel is érmék, és kisebb-nagyobb rudak formájában. Az ezüst befektetés előnye, hogy kisebb összegekért is vásárolható, jobban "osztható". Talán nagyobb kockázattal, de nagyobb növekedési potenciállal járó befektetés, egyes elemzők azt állítják, hogy alulértékelt az ezüst, és robbanásszerű értéknövekedés előtt áll. Ugyanakkor jobban ki van téve az ipari felhasználás változásainak, esetleg új lelőhelyek felfedezése miatti áringadozásoknak.

Az említett fémek piaca rendkívül likvid, bármikor eladható, vevő mindig lesz ezekre, míg a bonyolult, a szakzsargonban szofisztikáltnak nevezett nagy hozamot ígérő befektetési eszközök éppen exkluzivitásuk miatt jellemzően nem likvidek.

Befektetési szempontból az arany befektetési termékek mellett léteznek ezüst, platina és palládium tömbök, illetve érmék is. Azonban az arannyal szemben ezek értékesítése általános forgalmi adó köteles, tehát a világpiaci ár minden országban az ott érvényes ÁFA-val biztos, hogy növekszik.

Vásárolni, befektetni szeretne nemesfémbe vagy gondoskodni szeretne nyugdíjas éveiről? Forduljon hozzánk bizalommal! Az Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. e-mail címen várjuk jelentkezését, adja meg nevét, telefonszámát és munkatársaink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.